Autor: Kristjan Pruul • 10. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaidlus austraallastega sulgeb Harjumaal höövlitööstuse

Rae valla tootmisele otsivad omanikud uut funktsiooni.
Foto: Vaidawood
Combimilli puidukontserni kuuluva Vaidawoodi miljonitesse ulatuv vaidlus Austraalia äripartneriga tõi kaasa töötajate koondamise ja senise tegevuse lõpetamise.

Mis Vaidawoodist edasi saab, ei oska aprilli algul ettevõtte juhtimise üle võtnud Margus Kohava veel öelda, kuid senine äritegevus on peatatud ja otsitakse uusi ideid.

Sulgemise põhjuseks on vaidlus äripartneriga

"Ega turul oluliselt ei ole midagi muutunud. Eks otsisime õiget suunda ja võib-olla ei pööranud õigel hetkel tähelepanu, äkki oleks tulnud varem lõpetada, aga tegijal juhtub," rääkis Kohava.

Majandusaasta aruandes tõdetakse, et ettevõttel on ostjatelt laekumata arvete hulgas nõue kliendi vastu summas 3,7 miljonit eurot ehk 6 miljonit Austraalia dollarit. Juhtkond on hinnanud kogu nõude laekumise tõenäosust ja vastavalt sellele nõude poole miljoni euro ulatuses alla hinnanud.

"See ei ole üksainus tehing, vaid pikaajaline küsimus. Tegu on pikaajalise Austraalia partneriga, kellega praegu käib vaidlus materjali kvaliteedi üle, selles lahendust veel ei ole," selgitas Kohava.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077